Categories
Categories
358 views

Om zelf planten te kweken, zijn er natuurlijk zaden nodig. Van belang is dat de zaden van goede Complete kweektent zijn, maar het is ook belangrijk om te weten wat voor zaden het zijn. Drie soorten zaden zijn er verkrijgbaar, namelijk:

  • Regular zaden
  • Feminized zaden
  • Autoflowering zaden

Reguliere zaden kunnen zowel vrouwelijke als mannelijke zaden bevatten. Mannelijke planten bevruchten de vrouwelijke planten, waardoor laatstgenoemde minder bloeien en dan ook minder zullen opbrengen.

Nadat de zaden zijn aangeschaft, kan er ontkiemt gaan worden. Dit kan op 3 manieren:

  • zaden in water
  • zaden in vochtige watten
  • zaden in sponzen of grond

 

zaden ontkiemen in water


Een gemakkelijke manier om zaden te ontkiemen is door ze in een glas of bak water te werpen. Na 3 tot 5 dagen zullen witte stipjes op de zaden ontstaan en opengaan. Hier komen de wortels uit. Wanneer de wortels 3 mm zijn, kunnen de zaden uit het water gehaald worden om vervolgens in stekkengrond geplaatst te worden.


Zaden in vochtige watten


Een doeltreffender wijze is het ontkiemen in vochtige watten of sponzen. Door gebruik te maken van 2 vochtige watjes kunnen de zaden eenvoudig ontkiemt worden. Hier zijn wel 2 verschillende manier in. Nadat de zaden even in water hebben gezeten en tussen de watjes zijn gelegd, kunnen deze in een schaaltje gelegd worden met daarboven een ander schaaltje op de kop, zodat de zaden in het donker ontkiemt worden. 


Zaden in sponzen of grond


De beste manier is om de zaden te ontkiemen in wortelsponzen of steenwol blokjes in een propagator. Hierbij is de eerste stap de sponzen in water te dompelen en vervolgens een Aptus in het gaatje in een spons te leggen. 

Be the first person to like this.
Page generated in 0.2849 seconds with 13 queries and GZIP enabled on 172.31.7.56.