Categories
Categories
Erik Andersson
by on July 11, 2021
100 views

Ett lån med betalningsanmärkning är ett alternativ för dig som har dålig eller begränsad kredithistorik - kanske har du missat återbetalningar tidigare eller har misslyckade ansökningar om lån.

I de flesta fall beror en låg kreditpoäng på tidigare avvisade ansökningar eller missade betalningar. Men även om du aldrig har lånat tidigare kanske din kreditpoäng inte uppfyller vissa långivares krav. Det beror på att det inte finns några bevis för långivaren från tidigare lån som du kommer att återbetala i tid.

Om du någonsin har haft ett beslut från kronofogden mot dig eller försatts i konkurs är det också mycket mindre troligt att du accepteras för ett lån. Om du ansöker om ett lån och får avslag kan det orsaka mer skada på din kreditpoäng - ju fler ansökningar du gör, desto värre blir det.

Högre ränta på lån om du har en betalningsanmärkning

Ett lån med betalningsanmärkning är en kortsiktig ekonomisk lösning för konsumenter som behöver låna pengar men har en dålig kreditpoäng eller dålig kredithistorik. Det är ingen perfekt lösning. Räntorna på dessa lån är högre – i vissa fall betydligt högre – och villkoren är strängare med kortare avbetalningstid. Men konsumenter vars kreditpoäng är dålig och har betydande ekonomiska behov kan ändå uppleva att ett sådant lån kan hjälpa dem att komma upp över vattenytan i ett ekonomiskt jobbigt läge. Se det som en nödlösning och försök att inte tänka på räntan.

Titta i stället på de ekonomiska resurser som möjliggörs. Tänk på att inte ut lån som inte passar din budget. Rådgivning om lån går att få genom att ta hjälp av en bra långuide eller genom att vända sig till kommunens budget och skuldrådgivning (exempel Malmö) budgeteringstips för lån finns över hela nätet så det går inte att bortförklara sig med att man inte var informerad.

Med ett lån kan vi köpa vad vi behöver idag utan att behöva vänta och sedan gör vi regelbundna månatliga betalningar. Den goda nyheten med ett lån som beviljas trots betalningsanmärkningar är att lånet kan användas till nästan vad som helst – från att samla lån till att betala räkningar till att köpa en bil till att göra en stor ombyggnad av huset

Att få ett lån när du har dålig kredit eller ingen kredithistorik kan vara tufft. Liksom de flesta finansiella produkter måste låntagare lämna in en ansökan som listar deras inkomstinformation och gå med på en kreditkontroll innan de godkänns för ett lån. Långivare föredrar såklart kunder som har en påvisbar historik av att betala sina räkningar i tid och som tjäna tillräckligt med pengar för att klara av att betala sina skulder.

Det finns flera långivare som är speciellt inriktade på ”svåra lånekunder” och hjälper dem att låna pengar för akuta utgifter, inklusive akuta räkningar, bilreparationer och till och med att samla ihop och betala lån med ännu höga räntor

Men låna med försiktighet: Långivare kan ta ut högre räntor och lägga på olika avgifter för låntagare som de anser vara "mer riskabla". Därför, om du har mindre än perfekt kreditvärdighet, är det viktigt att göra din hemläxa innan du öppnar bank-id appen och signerar ett nytt lån.

Kräver lån med betalningsanmärkning säkerhet?

Ett lån med säkerhet är ett lån som backas upp av säkerheter. De vanligaste typerna av lån mot säkerhet är hypotekslån och billån, där säkerheten är din bostad eller bil. Men säkerheter kan vara vilken finansiell tillgång som helst. Och om du inte betalar tillbaka ditt lån kan banken beslagta din säkerhet som betalning. Det innebär en betalningsanmärkning och den kvarstår i 3 år. Här kan du läsa mer om lån med betalningsanmärkning på Långuide.se
Post in: Finance, Loan
Be the first person to like this.
Page generated in 0.3856 seconds with 16 queries and GZIP enabled on 172.31.7.56.